Επικοινωνία English  

Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ

Επίτροπος Εθελοντισμού: Όχι στην ατιμωρησία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας . Κάθε μορφής διακρίσεις θα πρέπει να πάψουν πλέον να υφίστανται.
15/07/2015


Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι κάθε μορφής διακρίσεις θα πρέπει να πάψουν πλέον να υφίστανται και να μένουν ατιμώρητα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εορτασμός της ημέρας γίνεται με πρωτοβουλία της «Συμμαχίας για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», ενός συνασπισμού ΜΚΟ, στις 17 Ιουλίου κάθε χρόνου.

Σκοπός, προστίθεται, είναι να γνωστοποιήσει σε παγκόσμια κλίμακα το αναδυόμενο σύστημα της τακτικής διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης, που επιλαμβάνεται υποθέσεων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως είναι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου, το εμπόριο βρεφών, η εθνοκάθαρση, η σεξουαλική δουλεία, ο ακρωτηριασμός και η εξολόθρευση αμάχων, η υποδούλωση, ο βασανισμός και ο κατατρεγμός πολιτικών, φυλετικών, εθνικών, εθνοτικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών ομάδων.

Συμπληρώνεται ότι όλα τα κράτη θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν για την εφαρμογή πολιτικών, που να εμποδίζουν την παράβλεψη και αδιαφορία για όλα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την δικαιοσύνη στον πλανήτη μας.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, αναφέρεται, θα πρέπει να είναι οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες θα πρέπει να συμβάλλουν, με τα όσα μέσα διαθέτουν, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
Back To Top