Επικοινωνία  

Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ

Επ. Εθελοντισμού: «Προσοδοφόρα μορφή πλουτισμού το δουλεμπόριο» Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρας Υπενθύμισης και Κατάργησης του Δουλεμπορίου»
22/08/2015


Το δουλεμπόριο αποτελεί μια από τις αρχαιότερες μορφές καταπίεσης του ανθρώπου παρατηρεί ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης, προσθέτοντας ότι θα ανέμενε κανείς ότι η οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη θα συνέβαλλε στην εξάλειψή του φαινομένου αυτού, εντούτοις το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων και η ύπαρξη κυκλωμάτων που διακινούν και εμπορεύονται συνανθρώπους μας με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση και την καταναγκαστική εργασία, εξακολουθεί να υφίσταται αποτελώντας μία από τις πλέον προσοδοφόρες πρακτικές πλουτισμού.

Σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρας Υπενθύμισης και Κατάργησης του Δουλεμπορίου που τιμάται στις 23 Αυγούστου, ο κ. Γιαννάκης ανέφερε ότι υπολογίζεται πως 27 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός είναι ανήλικα παιδιά, κυρίως κορίτσια, ηλικίας 14 ετών.

Πρόσθεσε ότι το 99% των θυμάτων δεν διασώζεται ποτέ, και ένα στα δέκα παιδιά της Αϊτής ζει σε συνθήκες δουλείας.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι αποτελεί ιερό καθήκον όλων η διασφάλιση της δικαιοσύνης, ελευθερίας και ειρήνης, στοιχεία αναγκαία για μια ζωή ανθρώπινη και αξιοπρεπή.
Back To Top