Επικοινωνία English  

Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
03/04/2015


Συνεργασία όλων για προστασία των αδέσποτων ζώων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η οικονομική κρίση έχει ως θύματα και τα ζώα συντροφιάς, τα οποία εγκαταλείπονται ξαφνικά, και “πολιτεία, τοπικές Αρχές, φιλοζωικές οργανώσεις, εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη για προστασία και ανάληψη δράσης υπέρ των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέσω της υιοθεσίας και της καταγγελίας όσων προβαίνουν σε κακοποιήσεις ζώων”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, “η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα - όπως και απέναντι στους συνανθρώπους μας - δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας”.

“Οι πολιτισμένες κοινωνίες διακρίνονται για το ενδιαφέρον τους και απέναντι στα ζώα. Η εγκατάλειψή τους στο δρόμο δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται λύση, όπως ούτε και η κακομεταχείρισή τους”, αναφέρει.

Όπως σημειώνεται, “λύσεις για το όλο θέμα, με τις τόσες κοινωνικές, πολιτισμικές και ηθικές προεκτάσεις, υπάρχουν, φτάνει να επιτευχθεί η αναγκαία ευαισθητοποίηση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών”, και επισημαίνεται “η προσπάθεια που καταβάλλει το κράτος με τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Ευημερίας των Κατοικίδιων Ζώων, ώστε να ρυθμίζονται περαιτέρω θέματα που αφορούν την προστασία και ευημερία των ζώων στον τόπο μας, να καλυφθούν τυχόν κενά και να υπερπηδηθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα αυτό ως αποτέλεσμα της πολυδιάσπασης των αρμοδιοτήτων των κρατικών υπηρεσιών”.

“Η λύση του προβλήματος των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων παγκόσμια βρίσκεται στην παιδεία, την υιοθεσία, τις αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, αλλά κυρίως στην ανάληψη της υποχρέωσης από τον κάθε ένα από εμάς για σεβασμό και προστασία όλων των πλασμάτων της γης που βρίσκονται σε κίνδυνο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι “οι φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων που υιοθέτησαν αδέσποτα ζώα, εθελοντών που μεριμνούν για την περίθαλψη και αποκατάσταση της υγείας κακοποιημένων ζώων, και η άδολη προσφορά της φιλίας και της αφοσίωσης των ανθρώπων που εργάζονται σε καταφύγια ζώων, αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όσους καταβάλλουν κάθε αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, την ελευθερία και την ευζωία τους”.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους αυτούς, στον αγώνα των οποίων συμπορεύεται”.
Back To Top