Επικοινωνία English  

Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ

Ανακοίνωση Επιτρόπου για το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο
08/12/2015


Πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή νέων από Λύκεια και Πανεπιστήμια.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς, θέματα που τους απασχολούν και προβληματίζουν. Η όλη διαδικασία εντάσσεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου για την θεσμοθέτηση της Ημέρας του Πολίτη. Όλες τις δράσεις για την Ημέρα του Πολίτη αλλά και τις πολιτικές για την ενεργό πολυτότητα, συντονίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο ενεργός πολίτης, όπως τον οραματιζόμαστε, είναι ο υπεύθυνος πολίτης, που είναι ενημερωμένος, ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία. Ο ενεργός πολίτης είναι αυτός που είναι υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του, ενημερώνεται για τα κοινά, προστατεύει το περιβάλλον, διεκδικεί τα δικαιώματά του στο δημόσιο χώρο, σέβεται τη διαφορετικότητα και ενεργεί.

Ως ο αρμόδιος Πολιτειακός θεσμός για την στήριξη του εθελοντισμού, την αναβάθμιση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων και η ενθάρρυνση του ενεργού πολίτη, είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε πολιτικές οι οποίες εμπλέκουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους πολίτες και ειδικότερα των νέων σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό το λόγο εφαρμόζουμε συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες ενδυναμώνουν την Δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών όπως και η χθεσινή.
Back To Top